Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Császármorzsa egyszerűen II.

MME MME
14 4.7/5
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A 3 tojás sárgáját kevés sóval, a porcukorral, a vaníliás cukorral kikeverem. 1 csésze tejet adok hozzá, majd az 1 csésze búzadarát. Állni hagyom, amíg jól megduzzad, ez kb. 20 perc. A tojások felvert habját hozzáadom, fél citrom héjával ízesítem. Ha nincs citrom, nem dől össze a világ, pár csepp citromlé is megteszi. (Mazsolát is tehetsz bele itt.) Kb. 1 dl olajban, sokszor megkeverve morzsára pirítom, savanykás lekvárral tálalom.

Megjegyzés

Ez az adag 3 gyenge étkű embernek elég, én dupla adagot szoktam csinálni, abból négyen jóllaknak.... - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss