Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Császármorzsa burgonyával

default user icon
3/5
Császármorzsa burgonyával

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 25 dkg főtt, áttört burgonya
  • 2 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 10 dkg mazsola
  • 2 evőkanál rum
  • A tetejére:
  • vaníliás porcukor

Elkészítés

    Elkészítés: A tojássárgájákat a cukorral verd habosra. Add hozzá a főtt, áttört burgonyát, a lisztet meg a vajat, végül a tojások fehérjéből vert kemény habot is forgasd bele. A masszát simítsd vastagon kivajazott tepsibe, és tedd előmelegített sütőbe. 200 fokon süsd meg, miközben néhányszor lapáttal törd össze, forgasd meg. Közben a megmosott mazsolát áztasd rumba. Az aranylóra pirult császármorzsát hintsd meg vaníliás porcukorral, és szórd rá a szépen kigömbölyödött rumos mazsolát. Melegen tálalhatod, de ha kihűlt, akkor is finom!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin