Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Császármorzsa bulgurból

default user icon

Hozzávalók

  • 12.5 dkg bulgur
  • 1 db tojás
  • 1 ek cukor
  • 1,5 dl tej (meleg tej)
  • 1 db citrom lereszelt héja
  • 1 ek repceolaj
  • 1 csipet só
  • 2 ek porcukor (tálaláshoz)
  • 3 ek sárgabaracklekvár (tálaláshoz)

Elkészítés

    1. A zacskós bulgurt folyóvízben átmossuk, majd kb. 8 percig főzzük. Utána kivesszük a forró vízből, levágjuk a tetejét, s beleöntjük a lábosba. Gyorsan hozzákeverjük a citrom reszelt héját, a kristálycukrot, s a tejjel jól összekeverjük. Rátesszük a lábosra a fedőt, s hagyjuk kb. 10 percig, hogy beszívja a bulgur a tejet. Utána elzárjuk alatta a gázt, s várjuk, hogy kihűljön.
    2. Ha langyosra hűlt, akkor hozzákeverjük a tojássárgáját. A fehérjét 1 csipet sóval felverjük habbá, és azt is belekeverjük.
    3. Az olajat felmelegítjük egy nagy serpenyőben, és hozzáöntjük ezt a masszát.
    4. Igyekezzünk minél nagyobb serpenyőben sütni, mert annál hamarább elkészül. Kicsit hagyjuk, hogy megdermedjen, majd elkezdjük kevergetni egy lapos fakanállal. Arra ügyeljünk, hogy jól megsüljön-piruljon.
    5. Melegen tányérokba szedjük, kívánság szerint porcukorral megszórjuk, és baracklekvárt teszünk rá.

      10 CSÁSZÁRMORZSA, AMIBŐL DEGESZRE EHETED MAGAD >>>> 

      POFONEGYSZERŰ DESSZERT, AMI MÁSODIK IS LEHET: CSÁSZÁRMORZSA, AHOGY A NAGYI KÉSZÍTETTE >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin