Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Császármorzsa, ami mindig sikerül

default user icon
23 4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 12,5 dkg finomliszt
  • 12,5 dkg búzadara
  • 5 dl tej
  • 2 evőkanál olaj + a sütéshez
  • 3 tojás
  • csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg porcukor

Elkészítés

    Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk. Habbá verjük a fehérjéket egy csipet sóval, majd félretesszük. A tojássárgákra ráöntjük a tejet, beleszórjuk a vaníliás cukrot, a porcukrot, majd folyamatos gépi keverés (lehet persze kézi is, de én lusta vagyok) közben belekeverjük a lisztet és a darát, beledolgozzuk az olajat is. Betesszük a hűtőbe, legalább 20-30 percig pihentetjük, hogy a dara megszívja magát, majd óvatosan, hogy ne törjük össze, belevegyítjük a habbá vert fehérjét. Teflon serpenyőben olajat vagy vajat hevítünk (én három adagban sütöm, mert így tudom kényelmesen darabolgatni) belemerünk egy-két merőkanál masszát, lefedjük, mikor az alja megpirult, lapáttal átfordítjuk-szabdaljuk, a kívánt méretre. Porcukorral megszórva, lekvárral, szörppel - ki mivel szereti - tálaljuk.

Megjegyzés

Nálunk így imádja a család.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

zizi1974
Jó a recept először csináltam, de sikerült. Tettem bele reszelt citromhéjat is, mivel 4-en vagyunk 4 részletben sütöttem. Nem mindenki szereti a mazsolát, akkor raktam bele mikor sütöttem,és nem égett le,mert úgy csináltam,hogy tettem 1 szedőkanál tésztát rá a mazsolát utána még tettem rá tésztát.
Rozika08
Nekem olyan volt mint a tejespite, csak serpenyőben sütve...., de azt is szeretem! :-))
specialk
Ennél jobb császármorzsa recept nem is kell. Szerintem ez sokkal finomabb, mint bármelyik alpesi hüttében felszolgált változata (mióta el tudom készíteni, nem is szoktam ilyet venni hüttében, mert csak csalódás :D )
specialk
Hát ez mennyei volt. Pukkadásig ettük magunkat. ( ez szerintem bő két adag). Házi szilvalekvárral és eper darabokkal tálaltam. Porcukrot nem tettem rá a végén, mert nem szeretjük, de elég édes volt anélkül is.
linda29
Nagyon finom desszert. A párom a darás verziót szerette eddig, de most már bizonytalan, mert ez is nagyon ízlett neki. Nekem egy kicsit macerás a darabolgatás, de megéri! :-)
rékamanc
Szia! Igen, sütés közben kell darabokra szabdalni. Amikor az alja kezd lesülni, akkor fordítsd meg, nem baj, ha szétesik, közben falapáttal vagdosd darabokra. Süsd tovább, addig, míg szikkadt nem lesz. Lehet sütőben és serpenyőben is sütni, én utóbbira szavazok, kevésbé szárad ki. Isteni finom, és ez a recept nagyon jó!!!
Tuttika300
Valaki megmondaná nekem h hogyan kell sütni?mármint sütés közben kis arabokra kell szaggatni?sosem csináltam,de még nem is ettem!
Mariya
Először csináltam császármorzsát és tényleg elsőre sikerült! Szerintem 3 személynek is elég ez a mennyiség, ha desszertnek van tálalva. Ajánlom mindenkinek!!!
csurgi
Nagyon finom lett, a receptben leírt mennyiségekkel éppen hogy elég volt 2 személyre. Én hideg tejből csináltam, és lehet, hogy azért, de a 30 perc pihentetés kevés volt neki, az 1 óra sokkal szimpatikusabb volt (láthatóan besűrűsödött a massza 1 óra alatt)
Napfelkeltécske
Gyerekkoromban ettem egyszer császármorzsát egy akkori iskolatársamnál. Istenien csinálta anyukája. De 7 évesen nem jutott eszembe elkérni a receptet:D Elköltöztek, otthon meg hiába kértem anyut vagy nagyit, hogy csináljon nem ismerték a receptet. Amióta \"nagy\" vagyok próbálgatom a recepteket, de sose sikerült olyanra. De ez végre az a recept, amit kerestem. Nagyon finom lett. Én nem vagyok szakács művész, de ez nekem is ment! KÖSZÖNÖM!!!! Örök hála:)

Hasonló Receptek

Magazin