Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Császári gesztenyetorta

90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 20 dkg margarin
  • 1 bögre cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 tojás
  • 3-3,5 dl tej
  • 2,5 bögre liszt
  • 0,5 bögre kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 5 dl habtejszín
  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 1 rumaroma
  • A díszítéshez:
  • karamellbe forgatott diódarabok

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a lisztet, a sütőport és a cukrot összekeverem, majd beleütöm a tojásokat, hozzákeverem a szobahőmérsékletű, lágy zsiradékot, majd a tejet szükség szerinti mennyiségben, míg lágy, krémes tésztát nem kapok, óvatosan simára keverem. Előmelegített sütőben 160-170 fokon 45-55 perc alatt sütöm meg. Tűpróbával ellenőrzöm a tésztát.

A krémhez a tejszínt felverem mixerrel. A gesztenyemasszát összetöröm, majd mixerrel belekeverem a rumaromát. Az összetört masszát hozzákeverem a felvert tejszínhez szintén mixerrel, és már kész is az isteni gesztenyekrém!

Összeállítás: a tészát 3 részre vágom, laponként megkenem a krémmel, majd a tetejét és az oldalát is egyenletesen bevonom és megfelelően elsimítom. Karamellizált cukorba forgatott diódarabokkal szoktam díszíteni.

Ezek is érdekelhetnek