Elkészítés: A tésztához a lisztet, a sütőport és a cukrot összekeverem, majd beleütöm a tojásokat, hozzákeverem a szobahőmérsékletű, lágy zsiradékot, majd a tejet szükség szerinti mennyiségben, míg lágy, krémes tésztát nem kapok, óvatosan simára keverem. Előmelegített sütőben 160-170 fokon 45-55 perc alatt sütöm meg. Tűpróbával ellenőrzöm a tésztát.
A krémhez a tejszínt felverem mixerrel. A gesztenyemasszát összetöröm, majd mixerrel belekeverem a rumaromát. Az összetört masszát hozzákeverem a felvert tejszínhez szintén mixerrel, és már kész is az isteni gesztenyekrém!
Összeállítás: a tészát 3 részre vágom, laponként megkenem a krémmel, majd a tetejét és az oldalát is egyenletesen bevonom és megfelelően elsimítom. Karamellizált cukorba forgatott diódarabokkal szoktam díszíteni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre