Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Császárfánk

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 35 dkg liszt
  • 22 dkg margarin
  • 1 csg sütőpor
  • 25 dkg porcukor
  • 15 dkg darált dió
  • 3 evőkanál rum
  • baracklekvár a töltéshez
  • A tetejére:
  • 10 dkg tortabevonó csokoládé
  • 5 dkg fehér csokoládé

Elkészítés

Elkészítés: A sütőporral elkevert lisztet, a margarint és a porcukrot jól összemorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk a diót és a rumot, és összegyúrjuk.
Ha nem akar összeállni, akkor még egy kis rumot teszünk hozzá.

Kinyújtjuk, kiszaggatjuk, sütjük.

Kettesével összeragasztjuk lekvárral, az olvasztott tortabevonó csokival bevonjuk, az olvasztott fehér csokoládéval díszítjük.

Megjegyzés

A sütemény, tojás nélküli. A csokimáz megdermedése után egyszerre fogyasztható (nem kell várni,hogy bepuhuljon).
- ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss