Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Császár palacsinta

45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 3 db tojás
  • 3 ek barnacukor
  • 3 dkg kókuszzsír
  • 6 ek liszt
  • 2 dl habtejszín
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg ricotta
  • 30 dkg körtelekvár
  • A karamell öntethez:
  • 3 ek barnacukor
  • 0,3 dl tejszín

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját simára keverjük a cukorral és a kókuszzsírral majd lassan hozzákeverjük a lisztet és a tejszínt.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és a tojássárgás masszába dolgozzuk.
  3. A töltelékhez összekeverjük a ricottát a körtelekvárral.
  4. A palacsintákat egy kis méretű tapadásmentes serpenyőben, fordítás nélkül, csak az egyik oldalán sütjük meg.Egyenként, "kicsúsztatjuk" a serpenyőből és megkenjük a ricottás körtével és így felváltva egymásra rakjuk őket.Az utolsó palacsintát megfordítjuk,ezzel fedjük be a tetejét.
  5. Végül elkészítjük a karamell öntetet, melyhez a cukrot karamellizáljuk és a tejszínnel lassan felöntjük. Ezzel csurgatjuk meg a palacsinta torony tetejét. 

    MÉG TÖBB KÖRTÉS RECEPT >>> 

RECEPTEK RICCOTÁVAL >>> 

DESSZERTEK KEZDŐKNEK: EGYSZERŰ RECEPTEK, MELYEKET KÉPTELENSÉG ELRONTANI! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss