Csallóközi vesevelő

default user icon
Csallokozivesevelo_n

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 20 dkg sertésvese
  • 10 dkg sertésvelő
  • 20 dkg virsli
  • 2 tojás
  • 5 dkg hagyma
  • 5 dkg szalonna
  • olaj
  • késhegynyi törött bors
  • majoránna
  • pirospaprika
  • kis csokor finomra vágott zöldpetrezselyem

Elkészítés

    Elkészítés: A szalonnát apró kockákra vágjuk és serpenyőben megpirítjuk. A virslikről lehúzzuk a bőrt, karikákra vágjuk, a szalonnához adjuk, kissé együtt pirítjuk, majd félretesszük.

    A megtisztított sertésveséket leforrázzuk, és kisebb darabokra
    vágjuk, ugyanezt tesszük a velővel is.

    Olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, hozzátesszük a vesét, és félig puhára pároljuk. Ezután kerül bele a velő, só, bors, majoránna, pirospaprika, valamint a finomra vágott
    zöldpetrezselyem. Erős tűzön állandó keverés mellett néhány perc alatt készre pirítjuk.

    Végül a külön edényben felütött, megsózott és elkevert tojásokat hozzátéve keverés mellett rántottának elkészítjük. Tetejére felhalmozzuk a virslit és a szalonnát. Párolt rizzsel körítjük, és uborkasalátát adunk mellé.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin