Elkészítés: Egy edénybe elkezdjük hevíteni a vajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, pár perc alatt üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, kicsit megfuttatjuk, hozzáadjuk a zöldborsót és az alaposan megmosott csalánlevelet. Jól összekeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ízlés szerint fűszerezzük, és kb. 15 perc alatt puhára főzzük a borsót, majd levesszük a tűzről, és botmixerrel pépesítjük.
Ezután visszahelyezzük a tűzre és újraforraljuk. Amikor már forr a leves, állandó keverés mellett belecsorgatjuk a tejszínt. Jól kiforraljuk, majd 1-2 percig tovább főzzük.
Ezután levenni a tűzről, majd egy szitán átszűrjük, hogy szép selymes legyen az állaga.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre