Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csalánkrémleves II.

default user icon
2/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 20 dkg csalánhajtás
  • 1/2 szál póréhagyma
  • 1 nagyobb vagy 2 közepes krumpli
  • 2 dl tejszín
  • szerecsendió
  • diónyi vaj

Elkészítés

    Elkészítés: A felkarikázott pórét a felolvasztott vajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a meghámozott és kockára vágott krumplit, néhány percig együtt dinszteljük, majd a megmosott csalánt is hozzáadjuk, hagyjuk, hogy összeessen, majd sózzuk, borsozzuk, és felöntjük 8 dl vízzel, lefedve puhára főzzük.

    Amikor puha a krumpli, botmixerrel pépesítjük, szerecsendióval fűszerezzük, a tejszínnel selymesítjük, összemelegítjük.

    Tejszínnel meglocsolva tálaljuk.

Megjegyzés

A csalán felbecsülhetetlen értékű gyógynövény, vérképző, a mirigyek tevékenységét fokozza, szabályozza a bélműködést, vizelethajtó hatású, kedvezően befolyásolja a diabetesben szenvedők cukor-anyagcseréjét.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin