Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csalamádé

MME MME
1 5/5
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Előkészítés: A paprikát kicsumázzuk, az uborkával együtt alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük. A zöldparadicsomokat megmossuk, szárukat kimetsszük, a vöröshagymát megtisztítjuk. A káposztát félbehasítjuk, torzsáját kivágjuk, külső leveleit lefejtjük. Az így előkészített zöldségféléket vékonyan fölszeleteljük. Sóval összekeverjük és letakarva legalább 12 órán át állni hagyjuk.

Elkészítés: A besózott csalamádét kézzel jól kinyomkodjuk-kicsavarjuk, majd azonnal az üvegekbe töltjük. Ne nyomkodjuk bele túl szorosan, mert akkor a salátaléből nem jut mindenhová, a csalamádé megromlik. A vizet az ecettel, a borssal, a babérlevéllel 2-3 percig forraljuk, a tűzről levéve belekeverjük a borként, és hűlni hagyjuk. Ha langyosra hűlt, a csalamádéra merjük, de még nem zárjuk le, csak lefedjük. A zöldség a levet 6-8 óra alatt jól beszívja, ekkor rázogassuk meg, hogy levegős ne maradjon. Ha kell, utánatöltünk még levet. Végül szorosan lezárjuk, és a végleges helyére rakjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss