Csalafinta diós piskóta almával

default user icon
1 3.9/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 4 tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg pirított, darált dió
  • 30 dkg meghámozott, vékony szeletre szelt alma
  • 2 dkg kakaópor
  • 5 dkg mazsola
  • 1 evőkanál rum
  • fahéj
  • A krémhez:
  • 4 dl tej vagy almalé
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 evőkanál cukor

Elkészítés

    Elkészítés: A tojásfehérjét a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojássárgákat is, majd lazán beleforgatjuk a sütőporos lisztet. Sütőpapírral béleljük ki a tepsit, megszórjuk a pirított, darált dióval, erre ízlésesen ráhelyezzük az almaszeleteket úgy, hogy egy kicsit fedjék egymást. A tészta felét az almaszeletekre simítjuk. A másik felébe belekeverjük a kakaót, a rumot és a fahéjat, majd a fehér tésztarétegre öntjük, mazsolával megszórjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 3/4 óra alatt megsütjük. Kissé hűlni hagyjuk, majd kiemeljük a tepsiből, és levesszük róla a sütőpapírt, tálcára borítjuk úgy, hogy az alja legyen felül. Porcukorral megszórva is nagyon dekoratív, de még finomabb, ha a pudingos krémet elkészítjük, majd ha kissé kihűlt, a sütemény tetejére rétegezzük, és megszórjuk csokiforgáccsal, valamint pirított dióval vagy mandulaszeletekkel.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Skorán Ottóné 6 évvel ezelőtt
Dió, alma együtt nagyon jó! Piskótával még jobb... Feltétlenül kipróbálom..:)

Hasonló Receptek

Magazin