Családi tortilla

default user icon

Hozzávalók

  • Tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 1/2 cs sütőpor
  • 1 doboz tejföl
  • 1 kk só
  • Töltelékhez:
  • 1 ek majonéz
  • 1 ek mustár
  • 1 ek ketchup
  • 3 ek tejföl
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 5 szelet sonka
  • 1 db kígyóuborka szeletelve
  • 1 db paprika szeletelve
  • 1 cs salátakeverék (endívia, káposzta, sárgarépa)

Elkészítés

    1. A tészta összetevőiből közepes keménységű tésztát gyúrunk. Majd digitális mérleg segítségével 80 grammos golyókat formálunk belőle.
    2. 30-60 perc pihenő után vékonyra nyújtjuk őket, és oldalanként 1 percig teflonos serpenyőben megsütjük.
    3. Töltelék: majonézből, tejfölből házi ketchupból, mustárból ízlés szerinti összetételű szószt keverünk.
    4. Mikor kisült a tortilla, megkenjük a szósszal, sajtot reszelünk rá. Ezután sonkadarabokat uborkaszeleteket, paprikaszeleteket és salátakeveréket rakunk a tortillára, és félbehajtjuk. Fogvájóval megtűzhetjük, hogy ne essen szét.

Megjegyzés

Az étel furfangossága a töltelékben rejtőzik. A családom minden zöldséget, ami egy kicsit is egészséges, elutasít. Ezt az ételt viszont habozás nélkül mindenki megeszi. Ebből a tésztából 4-5 tortilla készül el. (2 Fő/vacsora)

Barankáné Laurinyecz Andrea
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek