Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csábító csirkeburger

Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a  hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este.

Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra.

Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :)

A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.

Elsősorban gyerekeknek ajánlanám, de igazából ami a gyereknek jó, felnőttnek plusz finomság. Gyorsan elkészült, finom volt. Persze, nem olyan intenzív az íze mintha rendes hamburgert enne az ember, de a saláta és a majonézes szósz nagyon finom a csirkével.

Csábító csirkeburger

A majonéz a szaftosságot, az átmelegített zsemlék a puhaságot, a bundázott csirkefalatok pedig a tökéletes összhangot biztosítják.

Hozzávalók (4 személyre):
A boltból:
4 szelet csirkemellfilé
1 db tojás
6 ek reszelt parmezán
200 g majonéz
4 db szezámmagos hamburgerzsemle
4-6 levél római saláta

A kamrából:

bors
2 ek zsemlemorzsa
1-2 gerezd fokhagyma
1 ek liszt
4 ek olaj

1. A megtisztított hússzeleteket vízszintesen vágjuk félbe, és sózzuk, borsozzuk meg őket. A tojást keverjük habosra. A zsemlemorzsát forgassuk össze a parmezánnal. A megtisztított, átnyomott fokhagymát keverjük össze a majonézzel, valamint egy kevés sóval és borssal.

2. Hempergessük meg a hússzeleteket előbb a lisztben és a tojásban, majd a parmezános zsemlemorzsában. Azután süssük mindet aranyszínűre a felforrósított olajon.



3. A félbevágott zsemléket forrósítsuk át a 100 fokra előmelegített sütőben 5 perc alatt. Azután kenjük meg az alsó felüket egy kevés fokhagymás majonézzel, rendezzük el rajta a megmosott, szárazra törölt salátaleveleket és a ropogósra sült húsfalatokat. Végül locsoljuk meg a megmaradt fokhagymás majonézzel, és tegyük rá mindre a tetejét.

Egy adag: 690 kcal
Elkészítési idő: 30 perc

További finomságokat és a Gyorsan, könnyű rovatot megtalálhatod a havonta megjelenő Fanny konyha magazinunkban. Ez a recept a 2015/1. számban jelent meg.

Ezek is érdekelhetnek

Friss