Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csabai kiszelyleves

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 80 dkg húsos sertéscsont
  • 50 dkg vese
  • 30 dkg velő
  • 30 dkg vegyes zöldség
  • 2 dl tejföl
  • liszt
  • 1 közepes burgonya
  • 2 evőkanál ecet
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • babérlevél
  • fűszer paprika
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: A húsos csontból a vegyes zöldséggel, a vörös- és fokhagymával, a burgonyával, illetve a babérlevéllel levest készítünk (takarékon főzzük, szép lassan).

    A levest átszűrjük, a csontról leszedjük a húst. Paprikás rántást készítünk, a leveshez hozzákeverjük.

    A vesét megtisztítjuk, a velőt lehártyázzuk, és megabáljuk (10-15 percig főzzük). A vesét metéltre vágjuk, és a velővel, illetve a hússal együtt a levesbe tesszük. Felforraljuk, sóval, borssal, ecettel ízesítjük, és hozzáadjuk a tejföl egy részét is.

    Karikára vágott lilahagymával és sznyitkával (félig száraz kenyér hajszálvékony szeletekre vágva) tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin