Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Crostata (valódi olasz pite)

120 perc
egyszerű
olcsó
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, lyukat formázunk a közepén. A lyukba szórjuk a cukrot, a tojást, a sót és a citromhéjat, majd hozzáadjuk a puha vajat és összegyúrjuk.

  2. A tésztát egyharmad-kétharmad arányban megfelezzük. A nagyobb adagot kinyújtjuk akkorára, hogy beleférjen a sütőformába, majd megkenjük lekvárral kb. 1 cm vastagon.

  3. Ezután kinyújtjuk a kisebb adag tésztát is, és 1 cm széles csíkokat vágunk belőle és rácsozva a lekvár tetejére tesszük. 

  4. 175 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz. 

Megjegyzés

Reggeli teához kiváló, de délutáni kávézáshoz, nassoláshoz is jó választás! - lélekláng

Ezek is érdekelhetnek

Friss