Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Besameles melegszendvics, azaz croque monsieur

30 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először elkészítjük a szószt (besamel mártásnak indul, csak a végén tojássárgájával dúsítjuk): a vajat felolvasztjuk, ráhintjük a lisztet, elkeverjük, és néhány percen át, lassú tűzön, állandóan kevergetve melegítjük.
  2. Több részletben hozzáadjuk a felforrósított tejet, keverjük folyamatosan, hogy csomómentes legyen a szósz, végül a mustárt is beletesszük.
  3. Közepes lángon, nem egészen a felére sűrítjük. Levesszük a tűzről, a fűszerekkel ízesítjük és hozzákeverjük a tojássárgáját. Félretesszük hűlni.
  4. Négy kenyérszeletre egy-egy sonkát helyezünk, evőkanálnyi mártást teszünk mindegyikre, meghintjük a sajttal és a maradék kenyérszeletekkel lezárjuk.
  5. Serpenyőben megolvasztjuk a vajat és két adagban aranybarnára pirítjuk a szendvicsek mindkét oldalát. 6. A forró croque monsieur-ket félbevágjuk és azonnal tálaljuk.

Megjegyzés

Ez a fantasztikus ízvilágú ,és szemet gyönyörködtető szendvicset ajánlom reggelire! - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss