Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Besameles melegszendvics, azaz croque monsieur

Hozzávalók

  • 1 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • 0.5 kanál liszt
  • 0.5 tk mustár
  • 1 db tojás sárgája
  • 1 csipet só
  • 1 csipet fehérbors
  • 1 csipet szerecsendió
  • Az összeállításhoz és a sütéshez:
  • 4 dkg vaj
  • 8 szelet toast kenyér
  • 10 dkg sajt
  • 10 dkg gépsonka

Elkészítés

    1. Először elkészítjük a szószt (besamel mártásnak indul, csak a végén tojássárgájával dúsítjuk): a vajat felolvasztjuk, ráhintjük a lisztet, elkeverjük, és néhány percen át, lassú tűzön, állandóan kevergetve melegítjük.
    2. Több részletben hozzáadjuk a felforrósított tejet, keverjük folyamatosan, hogy csomómentes legyen a szósz, végül a mustárt is beletesszük.
    3. Közepes lángon, nem egészen a felére sűrítjük. Levesszük a tűzről, a fűszerekkel ízesítjük és hozzákeverjük a tojássárgáját. Félretesszük hűlni.
    4. Négy kenyérszeletre egy-egy sonkát helyezünk, evőkanálnyi mártást teszünk mindegyikre, meghintjük a sajttal és a maradék kenyérszeletekkel lezárjuk.
    5. Serpenyőben megolvasztjuk a vajat és két adagban aranybarnára pirítjuk a szendvicsek mindkét oldalát. 6. A forró croque monsieur-ket félbevágjuk és azonnal tálaljuk.

Megjegyzés

Ez a fantasztikus ízvilágú ,és szemet gyönyörködtető szendvicset ajánlom reggelire!

Szekeres Lajosné Klári
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin