Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Croque monsieur - a francia melegszendvics

default user icon

Hozzávalók

  • 16 szelet fehér kenyér
  • 8 dkg vaj
  • 2 tk finomliszt
  • 3 dl tej
  • 1 db tojássárgája
  • 1 tk dijoni mustár
  • bors
  • szerecsendió
  • 24 szelet Gruyere vagy ementáli sajt
  • 8 szelet pármai sonka

Elkészítés

    1. 3 dkg vajat felolvasztunk, megfuttatjuk benne a lisztet, majd tejjel felöntve sűrűre főzzük, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. A tűzről levéve hűlni hagyjuk.
    2. A kenyerek mindkét oldalát megkenjük a maradék vajjal, majd egy másik serpenyőben megpirítjuk őket. A kicsit kihűlt besamelhez hozzákeverjük a mustárt és a tojássárgáját.
    3. A kenyerek felét megkenjük besamellel, egy szelet sajtot, sonkát, majd ismét sajtot helyezünk rájuk, és ismét megkenjük őket a mártással, majd a tetejükre helyezzük a maradék kenyérszeleteket. Végül ezeket is megkenjük besamellel és a tetejükre helyezzük a maradék sajtszeleteket. Sütőpapírral bélelt tepsin forró sütőbe helyezzük, és ropogósra sütjük a szendvicseket.

      A FRANCIA MELEGSZENDVICS >>> 

      ÍGY KÉSZÍTSD EL A MELEGSZENDVICSEK KIRÁLYNŐJÉT, A CROQUE MADAME-OT - KONYHAI KISOKOS >>> 

      9 VILLÁMGYORS MELEGSZENDVICS, AMINEK NEM TUDSZ ELLENÁLLNI >>> 

Megjegyzés

A legjobb Gruyere sajttal és pármai sonkával, de majdnem ugyanolyan finom ementálival és olcsóbb sonkával is. Olivás, paradicsomos ruccola salátával tálaljuk.

Körmy
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin