Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Croissant

MME MME
6 4/5
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt a cukros tejjel felfuttatjuk. A lisztet keverőedénybe töltjük, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, beleütjük a tojást, hozzáadunk egy evőkanál puha margarint, ráöntjük a langyos vizet, és simára dagasztjuk. A tésztát olajjal kikent szögletes formába nyomkodjuk, és 1 óra hosszat hűtőszekrényben pihentetjük. Ezután lisztezett deszkára borítjuk, négyszögletesre, és kb. fél centi vastagra nyújtjuk, majd rákenjük a margarint. Mindkét irányba háromszor összehajtjuk és még egy órára hűtőszekrénybe tesszük. Ezután 3 mm vastagra nyújtjuk, háromszögekre vágjuk és vékonyan megkenjük olajjal. A tésztát megtöltjük, majd kifli formájúra feltekerjük. A süteményeket megkenjük felvert tojással. Előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.

Megjegyzés

Meg lehet csinálni nagy mennyiséget, lefagyasztani, és így minden nap frissen enni.
Én mindig egyfajta tölteléket teszek egy nagy adagba. Aztán legközelebb másmilyet. De mindig egyenként fagyasztom le, így több fajta áll fogyasztásra készen. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss