A feltört tojásokat egy tálban elkeverjük a tejjel és a szódavízzel, majd rászitáljuk a lisztet. Beleszórunk 3 dkg cukrot, majd hozzáadjuk a sót. Csomómentes, sima tésztává keverjük, és 10 percig pihentetjük.
Felforrósított, vajolajjal kikent palacsintasütőben adagonként vékony palacsintákat sütünk belőle, majd töltelék elkészültéig meleg helyen tartjuk.
A maradék 5 dkg cukrot karamellizáljuk a serpenyőben felforrósított vajban. Fokozatosan hozzáöntjük a fehérbort, valamint a narancslikőrt, és kevergetve sziruppá főzzük.
Hozzáadjuk a darabokra vágott epret, 1-2 percig együtt melegítjük, majd még melegen a palacsintákra tesszük és összehajtjuk őket. Reszelt citromhéjjal megszórva tálaljuk.