Elkészítés: A vajat a 3 dkg cukorral és a 2 tojássárgájával jól kikeverjük. Hozzáadjuk a tejet, és a 3 dkg cukorral felvert habot, végül a liszttel, csipetnyip sóval óvatosan elvegyítjük. Ebből 1/2 cm vastagságu palacsintákat sütünk. A narancsok és citrom levét kifacsarjuk, majd átszűrjük, a rumot és a Cointreau-t beleöntjük. A vajat felolvasztjuk a cukorral együtt, belekeverjük a darált diót és a vaníliát. Jó melegen kikeverjük és feleresztjük az elkészített szörppel. Sűrű szitán átnyomjuk. A palacsintákat megforgatjuk benne, négybe hajtva tűzálló edénybe rakjuk, a maradék levet ráöntjük, és forró sütőben átforrósítjuk. Tálalásnál 2 cl rummal körülöntjük és meggyújtjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre