Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Creme caramel

MME MME
5/5
60 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A karamellhez a cukrot felolvasztjuk a vízzel, és lassú tűzön kevergetés közben szép lassan karamellizáljuk. Kis szufléformákba vagy egyenes falú csészékbe öntjük. Gyorsan végezzük, hogy közben ne dermedjen meg.
  2. A krémhez a tejet a cukorral és a félbevágott vaníliarúddal felforraljuk.
  3. Az egész tojásokat és a tojássárgákat habverővel egyneművé keverjük. Folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tejhez. Jól elkeverjük, majd lehúzzuk a tűzről, és pár percig hagyjuk hűlni.
  4. A krémet a kihűlt karamellre öntjük. A formákat magasabb falú tepsibe állítjuk, és a formák feléig felöntjük vízzel. Légmentesen kétszer letakarjuk alufóliával. 150 fokra előmelegített sütőben 40-50 percig pároljuk, gőzöljük.
  5. A creme caramelt a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd 2-3 órát hűtőben pihentetjük.
  6. Tálaláskor forró vízbe állítjuk a formákat 1 percre, majd a formákból tányérra borítjuk a desszertet.

Megjegyzés

Őszi Balázs creme caramel receptje, köszönjük! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss