Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Creme caramel III.

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók 6 személyre:
  • A karamellhez:
  • 20 dkg kristálycukor (még szebb, ha barnacukorból csináljuk!)
  • 0,5 dl víz
  • A krémhez:
  • 5 dl tej
  • 3 tojás
  • 2 tojás sárgája
  • 6 dkg cukor
  • néhány csepp vanília-aroma

Elkészítés

    Elkészítése: A sütőt előmelegítjük 160 fokra, berakjuk már most a szuflétálkákat is, hogy felmelegedjenek.

    A karamellhez tegyük a cukrot és a vizet egy kisebb lábasba, forraljuk fel, majd főzzük addig, amíg barna nem lesz (barna cukor esetén nehezebb a dolgunk, ezt akkor ajánlom, ha már többször csináltunk karamellt!). A kész karamellt öntsük a meleg szuflétálkákba.

    A tejet forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről.

    Egy tálban keverjük össze az egész tojásokat a tojássárgákkal, a cukorral, és a vanília-aromával. Ezt öntsük a forró tejhez, és alaposan keverjük el. Ezt egy kislyukú szűrőn öntsük át a karamellel bélelt szuflétálkákba.

    Egy nagyobb tepsibe öntsünk forró vizet, ez lesz a vízfürdő, és ebbe helyezzük el a szuflétálkákat. Ezt betesszük óvatosan a sütőbe, és 1 órán keresztül gőzöljük.

    Ezt követően már csak hűteni kell néhány órát. Tálaláskor a szuflétálkákban késsel körbevágjuk-meglazítjuk a krémet, és tányérra borítjuk a desszertet, hagyjuk, hogy a karamell rácsoroghasson a vaníliás krémre.

Megjegyzés

A Chefparade főzőiskola receptje, köszönet érte. Ezt a tartalmas levest a provence-i gasztrokurzusok főztük az olvasókkal együtt.

Fotó: S.Faragó Gyöngyi

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin