Elektromos kézi habverővel fehéredésig keverjük a tojássárgákat a cukorral, egy csipetnyi sóval és a vaníliarúd kikapart magjával. Hozzáadjuk a hideg tejszínt és a tejet, és összekeverjük.
A sütőt előmelegítjük 150 fokra. A tojásos-vaníliás tejszínt egyszer átszűrjük egy kancsóba, majd 6 darab egyszemélyes, hőálló tálkába töltjük. A tálkákat tepsibe állítjuk, amit felöntünk annyi forró vízzel, hogy kb. a tálkák 2/3-áig érjen. A tepsit lefedjük alufóliával, majd kb. 45 percig sütjük, amíg a krém megdermed, de még remegős (a hűlés során tovább szilárdul). Teljesen lehűtjük. Tálaláskor megszórjuk a tetejét egy-egy teáskanál cukorral, és karamellizáló pisztollyal karamellizáljuk.