Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

25 kiló mínusz 6 hónap alatt: itt a Craig-módszer - mintaétrenddel!

A Craig-módszerrel hat hónap alatt 25 kilogrammtól szabadulhatunk meg - az eredeti diétával csupán annyi a gond, hogy kicsit drága. Ám semmi gond, mi eláruljuk, hogyan csinálhatja végig sokkal kevesebb pénzből is! Plusz Jó hír, hogy ér a krumpli a rizs és a tészta is!

Jenny Craig alapötlete pofonegyszerű: aki le akar fogyni, napi 1500 kalóriánál többet nem vehet magához. A program résztvevői Amerikában ezt a kalóriamennyiséget készételekből nyerik, amiket Jenny Craigtől kell megvásárolniuk minden héten – cirka 65 euróért, azaz 17 000 forintért.

Ezt azonban megspórolhatod, hiszen a vékonyító-fogyasztó ételeket otthon is könnyedén el lehet készíteni. Összeállítottunk egy mintanapot. Az amerikai szabály szerint a napi tápanyagmennyiség 50% szénhidrátból, 30% fehérjéből és mindössze 20% zsírból állhat. A bemutatott ételek tápértéke mindössze 1000 kalória, vagyis nap közben még 500 kalóriányi rágcsálnivalót is magadhoz vehetsz: mondjuk egy joghurtot, egy maréknyi mogyorót, két almát vagy egy tejeskávét.

GRAZING-DIÉTA: ÍGY FOGYJ 2 HÉT ALATT 5 KILÓT - MINTAÉTRENDDEL! >>> 
Egy kis segítség

Jenny Craignél elsőként a következő történik: minden résztvevőt lefotóznak, illetve megmérik a súlyát. Így mindenki világosan láthatja, hogy milyen nem akar lenni többé. Keress magadnak valakit, akiben megbízol (barátnő, testvér, édesanya), és aki meg tudja tenni ugyanezt. Kéthetente beszéljetek meg egy újabb időpontot, ilyenkor ismét készíthettek egy fotót, illetve feljegyezhetik a testsúlyodat. Lehetőleg mindig fehérneműben mérd magad. Az értékeket jegyezd fel egy füzetbe, amibe a fotókat is be tudod ragasztani. Ha elgyengülnél, csak nézd meg az eddig elért eredményt, ez majd ismét motiválni fogj!

HA CSAK 1-2 NAPUNK VAN: HATÉKONY VILLÁMDIÉTÁK MINTAÉTRENDDEL >>> 
Kalóriszegény nassolnivalók

A napi bevitt táplálék fele szénhidrátokból áll, mivel ezek sokáig biztosítják a jóllakottság érzést – különösen a teljes értékűek!

A szénhidrátokhoz tartoznak a gyümölcsök, a zöldségek, ezekből lehetőleg minél többet fogyasszó, mégpedig nyers formában.

Ügyelj arra, hogy a gyümölcsöt étkezés előtt minimum fél órával edd meg.

Reggelente megteszi egy joghurt, este pedig egy szelet kenyér is, pulykasonkával vagy sajttal. Így optimális mértékben látod el a szervezeted fehérjével.

Egy kevés vaj, margarin vagy olaj még belefér, de el a kezekkel a chipstől, a csokitól és a hasonló finomságoktól!

5 HASZNOS TIPP VÁSÁRLÁSHOZ, HA KARCSÚ SZERETNÉL LENNI A NYÁRRA >>> 
MINTANAP


Reggeli

Gyümölcssaláta ropogós zabpehellyel

Hozzávalók (1 személyre):
70 g fagyasztott málna, 50 g fagyasztott szeder, 60 g fagyasztott ribizli, 125 g fagyasztott eper, 1 nektarin, 1 teáskanál méz, 1 teáskanál citromlé, 1 evőkanál zabpehely, cukor, 60 g aludttej

Elkészítés:
Válogassuk ki a málnát, a szedert, a ribizlit. Felezzük meg az eperdarabokat. A nektarint vágjuk le a magjáról. Az előkészített gyümölcsöket keverjük össze a mézzel és a citromlével. A zabpelyhet pirítsuk meg egy teflonedényben, zsír vagy olaj nélkül. Szórjuk meg egy kevéske cukorral, és karamellizáljuk. Szórjuk egy darab alufóliára, és hagyjuk kihűlni. A gyümölcsöket keverjük össze az aludttejjel, majd tegyük bele a zabpelyhet.
Energitartalom: kb. 310 kcal



VAGY:
Egy szelet teljes kiőrlésű kenyérre vagy zsömlére kenjünk vékony rétegben alacsony zsírtartalmú sajtkrémet. Tehetünk rá egy szelet pulykasonkát is. Ehetünk hozzá friss paradicsomot vagy paprikát.

Ebéd

Spagetti rukkolával és gombával

Hozzávalók (1 személyre):
60 g laskagomba, 1/2 gerezd fokhagyma, 75 g spagetti, 1 teáskanál olívaolaj, 1/2 teáskanál zöldséglé, 1 paradicsom, pár rukkolalevél, só, bors, 40 g reszelt parmezán

Elkészítés:
Vágjuk fel a gombát darabokra, aprítsuk fel a fokhagymát. Főzzük meg a spagettit. A gombát forró olajban süssük meg. Adjuk hozzá a fokhagymát, majd öntse fel 75 ml vizzel. Keverjük össze, 5 percig főzzük. Daraboljuk fel a paradicsomot, tisztítsuk meg a rukkolát és tépjük darabokra. A tésztát a paradicsommal és a rukkolával együtt adju a szószhoz. Ízesítsük sóval és borssal. Szórjuk meg parmezánnal.
Energitartalom: kb. 350 kcal

VAGY:
75 g kagylótésztát főzzünk meg, majd hagyjuk kihűlni. Vágjunk darabokra 1 almát. Keverjünk össze 100 g natúr joghurtot 2 evőkanál ananászlével, 1 evőkanál mentával és 100 g szárított ananásszal. Mindezt adjuk a tésztasalátához.

Vacsora

Karfiolsaláta

Hozzávalók (1 személyre):
180 g krumpli, 125 g karfiol, 1 evőkanál tej, 1 tojás, 60 g paradicsom, 2 marék snidling, 75 g natúr joghurt, kevés citromlé, 1/2 teáskanál méz, curry, só, bors

Elkészítés:
Főzzük meg a krumplit. A karfiolt bontsuk rózsáira. Egy kevés sós vizet és tejet forraljunk fel, a karfiolt 8-10 perc alatt pároljuk meg benne. A krumpliról és a karfiolról öntsük le a vizet. A burgonyát pucoljuk meg és daraboljuk fel. Főzzük meg a tojást. Felezzük el a paradicsomot. A snidlinget vágjuk apró darabokra. A johurtot, a citromlevet, a mézt és a curryt keverjük simára. Ízesítsük sóval és borssal, keverjük bele a snidlinget. A krumplit, a karfiolt és a paradicsomot öntsük le a joghurtos szósszal. A tojást felszeletelve tegyük a salátára.



Energitartalom: kb. 300 kcal

VAGY:
Verjünk fel 1 tojást. Sózzuk, borsozzuk. Adjunk hozzá egy kevés ásványvizet. Készítsünk belőle ránottát. Ízesítsük bazsalikommal. 1 szelet rozskenyér és egy 1/2 uborka: már kész is a vacsora!

DIÉTÁS ÉS FINOM FOGÁSOK! TÖBB, MINT 60 KÍMÉLŐ ÉS OLCSÓ RECEPT! >>> 
7 VÉSZHELYZET + 7 MEGOLDÁS, HA KÖNNYEN ELCSÁBULSZ A DIÉTA ALATT! >>> 

Még több diétás, fogyókúrás tippet találsz itt >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss