Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cottage cheese diéta - Fogyókúrázz isteni fehérjedús fogásokkal

default user icon
MME
A cottage cheese a túróra hasonlít leginkább, és valóban nem is különbözik sokban tőle. Az íze valamivel lágyabb és selymesebb, továbbá a készítése során nem érlelik. Ám ugyanolyan isteni fogásokat lehet készíteni vele, mint a túróval, és ugyanúgy elsőrangú fehérjeforrás!

Az alábbi receptekkel nemcsak azoknak igyekszünk a kedvében járni, akik diétáznak, vagy imádják a tejtermékeket, hanem azoknak is, akik csak néha-néha illesztik be ezeket a hozzávalókat az étrendjükbe. Van, amelyikben a cottage cheese fontos összetevőként szerepel, és ajánlunk olyat is, amelyiknél ügyesen álcázva, mintegy titkos összetevőként varázsolhatod isteni fogássá az ételt.

Sós palacsinta sült koktélparadicsommal és avokádóval

Ebben a receptben diszkréten megbújik ez a fehérjedús hozzávaló. A fogást elsősorban könnyű, egészséges reggeliként ajánljuk, például edzés után.

Hozzávalók (1 személyre):
2 tk olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
10 db félbevágott koktélparadicsom
2 ek frissen felaprított bazsalikom

bors
½ csésze lágy zabpehely
¼ csésze cottage cheese
2 db tojásfehérje
2 ek cukrozatlan mandulatej
¼ db felszeletelt avokádó

Elkészítés:

1. Kis méretű serpenyőben hevíts fel 1 tk olívaolajat, és enyhén pirítsd meg rajta az apróra vágott fokhagymát. Add hozzá a koktélparadicsomot és a bazsalikomot, sózd, borsozd meg. Önts rá 1 ek vizet, és gyakori keverés mellett főzd 8-10 percig, amíg a paradicsom meg nem puhul.

2. Turmixgépben 1 csipet sóval pürésítsd a zabpelyhet, a cottage cheese-t, a tojásfehérjét és a mandulatejet. Elég sűrű lesz, ezért kb. 20 másodpercenként állítsd meg a robotgépet, és kapargasd le a masszát a tartály faláról. Folytasd addig, amíg a keverék fel nem veszi az összes hozzávalót.

3. Serpenyőben közepes lángon hevítsd fel a maradék 1 tk olívaolajat. Öntsd a „tésztát” az edénybe, és terítsd szét kör alakban. Süsd kb. 1 percig, vagy amíg a közepe fel nem hólyagosodik, az alja pedig enyhén meg nem barnul. Ezután fordítsd meg, és jöhet a másik oldal. Tálaláskor töltsd meg az avokádószeletekkel és a paradicsomos keverékkel, majd hajtsd össze.
Elkészítési idő: 30 perc

Fűszeres spenóttal és cottage cheese-zel töltött csirkemell

Általában ricottával vagy mozzarellával készítik, de mi ezzel a selymes túrófajtával ajánljuk, mivel ennek sokkal magasabb a fehérjetartalma, mint az előzőekben említett sajtféléknek.

Hozzávalók (2 személyre):

500 g csirkemell

bors
2 ek olívaolaj
3 marék spenótlevél
1 gerezd fokhagyma
2 ek cottage cheese
2 ek reszelt trappista
2 db tojásfehérje
4 ek paradicsomszósz
1 tk sűrített paradicsom

1. A csirkemellet szeld ketté. Mindkét darabba vágj „zsebet”, amibe később a tölteléket teszed, majd sózd, borsozd meg a húsokat.

2. Serpenyőben hevíts fel 1 ek olívaolajat, és fonnyasszd meg rajta a spenótot. Ha kész, tedd tálba, és add hozzá az átnyomott fokhagymát, a cottage cheese-t, 1 ek reszelt sajtot és a tojásfehérjét. Sózd, borsozd meg, óvatosan keverd össze. Kanalazd a tölteléket a csirkemellekbe, majd zárd le a nyílásokat fogpiszkálóval.

3. Sütésálló serpenyőben hevítsd fel a maradék olajat, és tedd bele a csirkemelleket. Miközben mindkét oldalukat pirítod 1-1 percig, keverd össze a paradicsomszószt és a sűrített paradicsomot. Vedd le a csirkét a tűzről, és kend meg a szósszal. Fedd le a serpenyőt, és told be a 200 fokos sütőbe kb. 35 percre. Végül szórd meg a maradék sajttal, és fedő nélkül told vissza még 10 percre. Főtt tésztával kínálhatod.
Elkészítési idő: 60 perc

Pekándiós sajttortapuding

Nincs otthon fehérjepor? Semmi gond: ez a remek nasi 11 g proteint tartalmaz, így jelentősen hozzájárul a napi fehérjebevitelhez! Ám vigyázz, annyira finom, hogy könnyen rákattannhatsz...

Hozzávalók (2 személyre):

2 db közepes méretű banán, felkarikázva
2/3 csésze cottage cheese
½ tk őrölt fahéj
½ tk vaníliakivonat
1 csipet só
16 db pekándió, durvára aprítva

 1. A pekándió kivételével az összes hozzávalót dolgozd össze a konyhai robotgépben. Akkor lesz jó, ha végeredményként lágy masszát kapsz.

2. Miután kikanalaztad a gépből, tedd egy olyan tálba, amit fagyasztani is lehet. Szórd a tetejére a pekándiót, és tedd be 15 percre a mélyhűtőbe.
Elkészítési idő: 25 perc

Miért is ajánljuk a cottage cheese-t?

Ha a receptek nem győztek meg arról, miért is kellene ezt a finom és egészséges ételt beillesztened a diétádába vagy a mindennapi étkezéseidbe, íme a beszédes tudományos adatok!

Mi minden van 100 g cottage cheese-ben?

Kalória: 98 kcal
Lipidek: 4,3 g
Többszörösen telítetlen szírsavak: 0,1 g
Egyszeresen telítetlen zsírsavak: 0,8 g
Szénhidrát: 3,4 g
Cukor: 2,7 g
Fehérje: 11 g
Koleszterin: 17 mg
A-vitamin: 140 NE*
D-vitamin: 3 NE*
Nátrium: 364 mg
Kálium: 104 mg
Kalcium: 83 mg
Magnézium: 8 mg

* Nemzetközi egység

MÉG TÖBB DIÉTATIPP ÉS FOGYÓKÚRÁS TANÁCS A FANNY MAGAZIN EHETI SZÁMÁBAN! >>>

FOGYJ VÍZZEL! 2+5 BEVÁLT TRÜKK, AMIVEL HIDRATÁLT ÉS KARCSÚ LESZEL! >>>

A NAGY DIÉTATESZT: MILYEN ÉTREND PASSZOL HOZZÁD? >>>

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss