Előkészítés: A zellergumókat meghámozzuk, megmossuk, és kb. 4 mm vastag szeletekre vágjuk.
Elkészítés: Felforralunk 2 liter vizet az ecettel, és a zellerszeleteket kb. 5 percig főzzük benne. (nem kell túl puhára!) Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és lecsepegtetjük. A sajtot és a zellert egyforma szeletekre vágjuk, és két zellerszelet közé 1-1 sajtot fektetünk. A kis csomagokat panírozzuk, azaz először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk. Kissé összenyomkodjuk. Felforrósítjuk a vajat, és a zellercsomagok mindkét oldalát aranybarnára sütjük benne. Citromszeletekkel díszítve tálajuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre