Keress receptre vagy hozzávalóra

Cordon bleu klasszikusan

Hozzávalók

  • 40 dkg borjúhús (felsál vagy comb)
  • bors
  • 4 szelet jó minőségű sonka
  • 5 dkg sajt (ementáli vagy ementáli típusú)
  • 15 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg vaj

Elkészítés

    1. A szeletek közepébe mély zsebet vágunk. Ezután a húsokat kívül-belül enyhén megsózzuk és megborsozzuk. A zsebekbe a méretükhöz igazítva 1-1 szelet sonkát és sajtot teszünk, majd a nyílást hústűvel összetűzzük. 
    2. A megtöltött hússzeleteket a hagyományos módon a lisztbe, a villával felvert tojásba, majd a zsemlemorzsába forgatjuk. Végül az olvasztott vajban aranybarnára sütjük oldalanként 3-3 perc alatt. Tetszés szerinti körettel, pl. salátával és pürésített zöldségekkel kínáljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin