Elkészítés: A tésztához egy nagy tálban összekeverjük az élesztőt, a tejet és 1/3 bögre kézmeleg vizet. Hozzáadjuk a lisztet, jól összedolgozzuk, és kb. 1 órát hagyjuk, hogy szépen megkeljen. Majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a maradék lisztet, 3 evőkanál vajat, a vanília-kivonatot, a sütőport és egy csipet sót. Jól összedolgozzuk, majd a maradék vajat és a kandírozott narancshéjat is hozzáadjuk, és hagyjuk kelni, hogy duplájára keljen.
Ha megkelt a tészta, kerek formába öntjük (ha Olaszországban járunk – beszerezhetünk eredeti COLOMBA (galamb alakú) sütőformát is). Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
A tetejére elkészítjük a mázat: egy tálban habosra verjük a tojásfehérjét, majd apránként hozzáadjuk a porcukor 2/3 részét, majd a mandulalisztet és a finomlisztet. Ezt a kevercset a tészta tetejére kenjük, megszórjuk mandulalapocskákkal és a maradék porcukorral.
Az előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük 200 fokon, majd további 30 percig 160 fok körül. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre