Coca-cola szelet

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 4 darab tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 20 dkg margarin
  • 12 evőkanál coca-cola
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg liszt
  • A krémhez:
  • 2 csomag vaniliás pudingpor
  • 7 dl tej
  • 15 dkg margarin
  • 8 evőkanál porcukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • A tetejére:
  • 2 csomag csokoládés pudingpor
  • 7 dl coca-cola
  • 6 ek cukor

Elkészítés

    1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a puha margarint, a kakaóport, a kólát és végül a sütőporral elvegyített lisztet. Géppel jó alaposan kikeverjük.
    2. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, majd egy spatulával óvatosan a tésztába forgatjuk. Sütőpapírral kibélelünk egy közepes méretű tepsit.
    3. A masszát a sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 180 °C-on 25-30 perc alatt készre sütjük. Mielőtt kivesszük, tűpróbát végzünk. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni.
    4. A krémhez a vaníliás pudingot néhány evőkanál tejjel és a cukor felével simára keverjük, majd a többi felforralt tejhez öntjük, és megfőzzük.
    5. Amíg hűl, a margarint kikeverjük a maradék porcukorral és a kókuszreszelékkel. A két krémet összekeverjük, és a tészta tetején elegyengetjük.
    6. A Coca-Colában megfőzzük a csokoládés pudingot, ízesítjük cukorral, majd langyosra hűtjük. Ezután a krémre simítjuk, és hűtőbe tesszük dermedni.
    7. Fogyasztás előtt meleg vízbe mártott késsel kockákra vágjuk, a díszítés pedig ízlés szerint, én most dekorgyönggyel díszítettem.

Megjegyzés

Én egy 20 × 30 cm-es tepsiben sütöttem, de véleményem szerint inkább válasszatok pár centivel nagyobbat, mert igaz, hogy rendkívül mutatós a magas tészta, ám én mégsem bántam volna, ha a végeredmény kicsivel vékonyabb…

Fodor Emese
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin