Egy 2-3 literes edényben vizet forralunk. Fél tk. sóval megsózzuk, majd beletesszük a csirkemellet, és közepes lángon, kb. 15 perc alatt megfőzzük. Kivesszüki, hideg vízben lehűtjük. Pótoljuk az elpárolgott vizet, és megfőzzük a tojásokat is. A legjobb, ha lágy tojást használunk, így 5 percnél tovább ne főzzük. Megpucoljuk a tojásokat.
Az avokádót meghámozzuk, félbevágjuk, a magját kivesszük, és a húsát fél cm vastag szeletekre vágjuk. A kihűlt csirkemellet is felszeleteljük kb. 1 cm széles csíkokra.
Egy nagyobb keverőtálban a citrom levét kikeverjük a mézzel, majd hozzácsorgatjuk az olajat. Sózzuk, borsozzuk. Óvatosan hozzáforgatjuk a salátát, majd négyfelé osztjuk.
Kiporciózzuk a többi hozzávalót is (húst, sajtot, paradicsomot, avokádót és a tojást), majd pirítóssal vagy friss bagettel fogyasztjuk.