Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kolbászkrémmel töltött krumpli

MME MME
90 perc
bonyolult
átlagos
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplikat megszurkáljuk, egy sütőpapírral kibélelt sütőlapra helyezzük, majd bedörzsöljük olívaolajjal, sóval és borssal. Kb. 1 órán át sütjük, amíg a hámozókés könnyedén bele nem fúródik a burgonya belsejébe. Ekkor egy kicsit lehűtjük.
  2. A kolbászdarabokat egy nagy serpenyőbe tesszük, meglocsoljuk olajjal, és közepes lángon 5 percig sütjük. Hozzáadjuk a reszelt káposztát és répát, és kb. 2 percig kevergetjük. Ezután az elkészített keveréket áttesszük egy tálba.
  3. A krumplikat hosszában félbevágjuk, és kiszedjük a belsejét (0,5-1 cm-t meghagyunk a krumpli oldalából). A krumplik belsejét is a kolbászos-káposztás-répás keverékhez adjuk, majd hozzákeverjük a vajat, a hagymát, 1 csésze mozzarellát, 1/4 csésze barbecueszószt és 1 kávéskanál sót. Sóval és borssal ízesítjük.
  4. A krumplihajócskákat a sütőlapra tesszük, és belekanalazzuk a tölteléket. A tetejét megszórjuk a maradék sajttal. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, amíg a sajt rá nem olvad a tetejére. Ezután meglocsoljuk a maradék barbecueszósszal, rászórjuk a korábban félretett hagymát, és tálaljuk.

HÉJÁBAN SÜLT TÖLTÖTT KRUMPLI 4-FÉLEKÉPPEN >>> 

13 SZENZÁCIÓS FOGÁS KRUMPLIBÓL, EGYSZERŰEN ÉS OLCSÓN! >>>

9 EGYSZERŰ ÉS ELLENÁLLHATATLAN KRUMPLIS EGYTÁLÉTEL >>>

 

Megjegyzés

A recept a "Parti Patricia Heatonnál" címűsorozatból származik, ami a Food Network csatornán látható csütörtökönként 21:00-tól és vasárnaponként 18:00-tól, egészen  július végéig. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss