Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Kolbászkrémmel töltött krumpli

default user icon

Hozzávalók

  • 6 db közepes krumpli
  • 1 ek olívaolaj
  • bors
  • 17 dkg szeletelt füstölt kolbász
  • 1 ek növényi olaj
  • 2 csésze reszelt káposzta
  • 1,5 csésze reszelt sárgarépa
  • 2 ek vaj (nem sózott)
  • 4 szál aprított újhagyma (3 evőkanállal tegyünk félre a tálaláshoz)
  • 2 csésze reszelt mozzarella
  • 1/2 csésze barbacue-szósz

Elkészítés

    1. A krumplikat megszurkáljuk, egy sütőpapírral kibélelt sütőlapra helyezzük, majd bedörzsöljük olívaolajjal, sóval és borssal. Kb. 1 órán át sütjük, amíg a hámozókés könnyedén bele nem fúródik a burgonya belsejébe. Ekkor egy kicsit lehűtjük.
    2. A kolbászdarabokat egy nagy serpenyőbe tesszük, meglocsoljuk olajjal, és közepes lángon 5 percig sütjük. Hozzáadjuk a reszelt káposztát és répát, és kb. 2 percig kevergetjük. Ezután az elkészített keveréket áttesszük egy tálba.
    3. A krumplikat hosszában félbevágjuk, és kiszedjük a belsejét (0,5-1 cm-t meghagyunk a krumpli oldalából). A krumplik belsejét is a kolbászos-káposztás-répás keverékhez adjuk, majd hozzákeverjük a vajat, a hagymát, 1 csésze mozzarellát, 1/4 csésze barbecueszószt és 1 kávéskanál sót. Sóval és borssal ízesítjük.
    4. A krumplihajócskákat a sütőlapra tesszük, és belekanalazzuk a tölteléket. A tetejét megszórjuk a maradék sajttal. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, amíg a sajt rá nem olvad a tetejére. Ezután meglocsoljuk a maradék barbecueszósszal, rászórjuk a korábban félretett hagymát, és tálaljuk.

    HÉJÁBAN SÜLT TÖLTÖTT KRUMPLI 4-FÉLEKÉPPEN >>> 

    13 SZENZÁCIÓS FOGÁS KRUMPLIBÓL, EGYSZERŰEN ÉS OLCSÓN! >>>

    9 EGYSZERŰ ÉS ELLENÁLLHATATLAN KRUMPLIS EGYTÁLÉTEL >>>

     

Megjegyzés

A recept a "Parti Patricia Heatonnál" címűsorozatból származik, ami a Food Network csatornán látható csütörtökönként 21:00-tól és vasárnaponként 18:00-tól, egészen  július végéig.

MME
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes