Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Citrusos madártej

default user icon
3 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1,5 liter tej
  • 6 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 egész rúd vanília
  • csipetnyi só
  • 1 teáskanál liszt
  • 1 db citrom héja
  • 1 db narancs héja

Elkészítés

    Elkészítés: Válasszuk szét a tojásokat, a fehérjét 5 deka cukorral verjünk kemény habbá. Forraljuk fel a tej felét egy lábasban, majd a habból evőkanál segítségével szaggassunk nagy galuskákat a tej be. Egy adagban egyszerre csak 2-3 galuskát főzzünk. Lassú tűzön főzzük 1 percig, kanállal óvatosan fordítsuk meg, és a másik felét is főzzük még 1 percig. Lapátkanállal szedjük ki egy nagy tányérra, és fedjük le fóliával.

    A tej másik felét is öntsük a lábasban lévő tej hez, tegyük hozzá a hosszában kettévágott vaníliarudat, és a narancs és citrom héját, sózzuk picit, és forraljuk fel újra.

    A tojások sárgáját keverjük habosra a maradék cukorral és a liszttel, keverjünk hozzá pár evőkanálnyit a forró tej ből, majd kis sugárban, állandóan kevergetve öntsük a forró tej hez. Kevergetve főzzük addig, míg besűrűsödik. Az elkészült madártej et húzzuk le a tűzről, szedjük ki belőle a vaníliarudat, fedjük le, és hagyjuk jól kihűlni.

    Tálaljuk kis tálkákba, tetej ére kanalazzunk a kifőzött tojáshabból.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Feketéné dia
Én így szoktam csinálni nem fogom másképp készíteni. Nálunk ez így jön be.
Susana
Nagymamámtól tanultam, hogy az igazi madártejbe nem teszünk lisztet. Én 2l tejhez adok 12 db tojást, vanília rudat és cukrot. Persze állandó kevergetés mellet addig kell főzni ameddig be nem sűrűsödik. Vigyázni kell, nehogy a tojás összeránduljon benne. Meg lehet csinálni, kicsit több munkával, de megéri mert így a legfinomabb.
prohaszkab
Sokkal finomabb, ha nem liszttel, hanem van.pudingporral készül, dupla adag tejjel, mint ami a csomagra van írva. 2 liter tej, 8 tojás sárgája, 2 csom.van.puding. 2 van.rúd. Cukor minimális!

Hasonló Receptek

Magazin