Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Citrusos lazactatár

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 20 dkg friss lazacfilé
  • 1/2 citrom leve
  • 1/2 vérnarancs leve
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • petrezselyem
  • bors
  • bagett, kenyér a pirítóshoz
  • citrusfilé és zöldfűszer a tálaláshoz

Elkészítés

    Elkészítés: A lazacból húzzuk ki a szálkákat, fejtsük le a húst a bőréről, majd vágjuk apró kockákra. Tegyük egy mély kerámiatányérba, facsarjuk rá a citrusok levét, adjuk hozzá az olajat, a finomra vágott petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, és alaposan keverjük össze. Tegyük 1 éjszakára vagy 4-5 órára hűtőbe. Ez idő alatt a citrusok savai átjárják a lazac húsát, amitől gyakorlatilag az *megfő*.

    Tálaláskor a kenyér- vagy bagettszeleteket pirítsuk meg, majd halmozzunk rá a lazacból. Ízlés szerint díszítsük narancs-, citromfilével, zöldfűszerrel, és csöppentsünk rá egy kis extra szűz olívaolajat.

Megjegyzés

Reni receptje, az Élet napos oldala blogban találjátok további receptjeit!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin