Elkészítés: A lazacból húzzuk ki a szálkákat, fejtsük le a húst a bőréről, majd vágjuk apró kockákra. Tegyük egy mély kerámiatányérba, facsarjuk rá a citrusok levét, adjuk hozzá az olajat, a finomra vágott petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, és alaposan keverjük össze. Tegyük 1 éjszakára vagy 4-5 órára hűtőbe. Ez idő alatt a citrusok savai átjárják a lazac húsát, amitől gyakorlatilag az *megfő*.
Tálaláskor a kenyér- vagy bagettszeleteket pirítsuk meg, majd halmozzunk rá a lazacból. Ízlés szerint díszítsük narancs-, citromfilével, zöldfűszerrel, és csöppentsünk rá egy kis extra szűz olívaolajat.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre