Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citrusos lazactatár

MME MME
120 perc
egyszerű
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A lazacból húzzuk ki a szálkákat, fejtsük le a húst a bőréről, majd vágjuk apró kockákra. Tegyük egy mély kerámiatányérba, facsarjuk rá a citrusok levét, adjuk hozzá az olajat, a finomra vágott petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, és alaposan keverjük össze. Tegyük 1 éjszakára vagy 4-5 órára hűtőbe. Ez idő alatt a citrusok savai átjárják a lazac húsát, amitől gyakorlatilag az *megfő*.

Tálaláskor a kenyér- vagy bagettszeleteket pirítsuk meg, majd halmozzunk rá a lazacból. Ízlés szerint díszítsük narancs-, citromfilével, zöldfűszerrel, és csöppentsünk rá egy kis extra szűz olívaolajat.

Megjegyzés

Reni receptje, az Élet napos oldala blogban találjátok további receptjeit! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss