Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Amerikai cirtusos fánk kétféle csokimázzal

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 6 dkg porcukor
  • 4 dkg vaj
  • 1,5 dl tej
  • 1 ek rum
  • 1 db tojássárga (nagy)
  • csipet só
  • 1,8 dkg friss élesztő
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 db narancs reszelt héja
  • Csokoládémáz hozzávalói:
  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 1 tk étolaj
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • többféle színű szóró cukor

Elkészítés

    1. A lengyos tejhez adunk két teáskanál cukrot, meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és pár perc alatt felfuttatjuk. A vajat felolvasztjuk, majd visszahűtjük. A liszthez adunk egy csipet sót, majd átszitáljuk. A citrom és a narancs héját lereszeljük , majd összekeverjük a porcukorral.
    2. A keverőtálba beleöntjük a visszahűtött, olvasztott vajat, majd hozzáadjuk a tojássárgát, a rumot, és a felfuttatott élesztőt. Ezután rákanalazzuk a lisztet, rászórjuk a citrusos porcukrot, majd robotgéppel, pár perc alatt megdagasztjuk a tésztát. (Természetesen kézzel is megdagaszthatjuk. Én először géppel dagasztom, majd kézzel is, hogy szép sima legyen a tészta.) majd egy  lisztezett kelesztőtálba tesszük, éslangyos helyen, kb. egy óra alatt, a duplájára kelesztjük.
    3. Amikor megkelt, lisztezett felületen 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk, egy nagyobb szaggatóval kiszúrjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a karikákat, egymástól kicsit távolabb. A közepüket kiszúrjuk egy kisebb szaggatóval, majd a leeső részeket összegyúrjuk, és az előzőhöz hasonlóan szintén kiszúrjuk. Letakarjuk egy konyharuhával, majd kb. 30 perc alatt újrakelesztjük a tésztát.
    4. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten 17-20 perc alatt szép aranybarnára sütjük a fánkokat. (Én légkeverésnél 160 fokon, 17 percig sütöttem.) 
    5. A csokoládékat külön-külön tálba tördeljük, majd a tejcsokoládéhoz hozzáadjuk  az étolajat, és gőzfürdő fölött felolvasztjuk mindegyiket. Ezután ízlés szerint bevonjuk a felolvasztott csokoládékkal a kihűlt fánkokat, majd megszórjuk színes szórócukorral, és hagyjuk, hogy a csokoládé megdermedjen a tetejükön.

    ÍGY SÜSS OTTHON AMERIKAI FÁNKOT - ALAPRECEPT ÉS VARIÁCIÓK! >>> 

    MÉG TÖBB AMERIKAI FÁNK RECEPTJE ITT >>> 

Megjegyzés

A fánk tésztája pillekönnyű, és még másnap is finom puha..... persze, ha marad belőle. Ízlés szerint porcukorral megszórva, és házi lekvárral is tálalhatjuk. 14-16 darab lesz belőle!

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin