Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Citromtorta

default user icon
4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 6 db tojás
  • 1/2 db citrom
  • 18 dkg cukor
  • 2 db tojásfehérje
  • 5 dkg margarin
  • 12 db citromkarika
  • tejszínhab a díszítéshez

Elkészítés

    1.

    Az egész tojásokból a megszokott módon piskótalapot sütünk egy kerek tortaformában, de még sütés előtt a tésztába reszeljük a fél citrom héját. Ha megsült a tortalap, akkor kettévágjuk és félretesszük kihűlni.

    2.

    A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a cukrot. Hogy a cukor elolvadjon, gőz fölött kevergessük a habot a robotgép egyes fokozatán. Még mindig a gőz fölött kevergetve, hozzáadjuk a fél citrom levét, de csak lassan csepegtetve.

    3.

    Az így kapott krémet levesszük a gőzről, és még melegen belekeverjük az margarint. Megvárjuk míg kihűl, és megkenjük vele a piskótalapot úgy, hogy a tetejére is maradjon. Végül tejszínhabbal és citromkarikákkal díszítjük.

Megjegyzés

Nekem nagy sikerem volt, amikor elkészítettem a családnak.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin