Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromtorta

MME MME
4.3/5
60 perc
bonyolult
olcsó
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

Az egész tojásokból a megszokott módon piskótalapot sütünk egy kerek tortaformában, de még sütés előtt a tésztába reszeljük a fél citrom héját. Ha megsült a tortalap, akkor kettévágjuk és félretesszük kihűlni.

2.

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a cukrot. Hogy a cukor elolvadjon, gőz fölött kevergessük a habot a robotgép egyes fokozatán. Még mindig a gőz fölött kevergetve, hozzáadjuk a fél citrom levét, de csak lassan csepegtetve.

3.

Az így kapott krémet levesszük a gőzről, és még melegen belekeverjük az margarint. Megvárjuk míg kihűl, és megkenjük vele a piskótalapot úgy, hogy a tetejére is maradjon. Végül tejszínhabbal és citromkarikákkal díszítjük.

Megjegyzés

Nekem nagy sikerem volt, amikor elkészítettem a családnak. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss