Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromtorta III.

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 8 evőkanál liszt
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 3-4 evőkanál citrom- vagy narancslikőr
  • 4 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 citrom
  • 4 tojássárgája
  • 20 dkg cukor
  • 30 dkg vaj

Elkészítés

Elkészítés: 1. A piskóta hozzávalóiból tortaformában piskótát sütünk, ha kész, négybe vágjuk.

2. A krémhez a tejet a pudingporral, a citrom lereszelt héjával és levével, a tojássárgákkal, a cukorral jól összedolgozzuk. Kis lángon sűrűre főzzük.

3. A vajat habosra keverjük, majd lassan a krémbe dolgozzuk.

4. A piskótalapokat megöntözzük likőrrel és megkenjük krémmel. A maradék krémmel bevonjuk a torta oldalát és tetejét. Citromkarikákkal díszíthetjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss