Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromtorta II.

MME MME
3.5/5
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tojásokat szétválasztom, a fehérjét felverem. Mikor felverődött, kanalankét hozzáadom a cukrot, miközben tovább verem, míg kemény habbá válik. Egyenként hozzáadom a tojássárgákat és habbá verem. A lisztett összekeverem a sütőporral, és óvatosan összekeverem a habos masszával. Kivajazott kerek tortaformában 150 fokon megsütöm. A tejben megfőzöm a pudingot és a vaníliás cukrot. Kihűltöm. A margarint kikeverem a porcukorral, hozzáadom a kihűlt pudingot, a citrom levét, reszelt héját, és az egészet újra kikeverem. A kihűlt piskótát 4 részre vágom, megtöltöm a krémmel úgy, hogy az oldalaira és a tetejére is kerüljön.

Megjegyzés

Félretehetünk egy kis krémet, és tortadíszítővel ízlés szerint díszíthetjük.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss