Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromtorta Capri szigetéről

MME MME
1 5/5
60 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 12 dkg vaj + egy kevés a forma ki vajazásához
  • 18 dkg kristálycukor
  • 4 tojás
  • 3 citrom reszelt héja és facsart leve
  • 22 dkg őrölt mandula
  • 9 dkg liszt
  • Valamint:
  • 2 dl tejföl
  • 1 csapott evőkanál porcukor
  • 1 citrom reszelt héja

Elkészítés

Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy 22 cm átmérőjű formát.

Egy nagy tálban keverjük össze a szobahőmérsékletű vajat a cukorral, a tojások sárgájával, majd a citromok reszelt héjával és facsart levével. Egy másik edényben a tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd az előző keverékhez forgatjuk, majd hozzáadjuk a darált mandulát és a lisztet. Csomómentesre keverjük.

A tortaformába öntjük a keveréket, majd az előmelegített sütőbe tesszük. 10 perc elteltével a hőfokot 150 fokra visszavesszük, és kb. 40 perc alatt készre sütjük a tortánkat. Hagyjuk kihűlni.

A tejfölt a porcukorral és a reszelt citromhéjjal kikeverjük, ezt kínáljuk a felszeletelt citromtortához.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss