Elkészítés: A tésztához a lisztet összedolgozzuk 12,5 dkg vajjal, 10 dkg cukorral és egy csipetnyi sóval, plusz a végén 1 tojással. Ha szükséges, egy tejet tehetünk még bele. Betesszük a hűtőbe 30 percre.
A citromkrémhez 20 dkg kristálycukrot, 10 dkg vajat, 4 tojást, 3 citrom levét és 1 citrom reszelt héját összekeverjük.
Kivesszük a tésztát a hűtőből, kinyújtjuk, villával megszurkáljuk, és 10-15 percet elősütjük 200 fokon, majd ráöntjük a citromkrémet, és 20-25 percig tovább sütjük.
A díszítéshez a porcukrot kevés citromlével elkeverve összemelegítjük, majd az ostyalapra simítjuk, és rárakjuk a díszítést (gyorsan szilárdul, sietni kell vele).
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre