Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Citromszirupos cukkinis sütemény

Hozzávalók

  • 3 db L-es tojás
  • 15 dkg cukor
  • 2 db 10 cm-es cukkini (sárga és zöld héjú zsenge)
  • 1 cs sütőpor
  • 20 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 4 ek citromszirup
  • 1 db citrom
  • goji bogyó.

Elkészítés

    1. A tojásokat kettéválasztjuk, majd a tojássárgáját a cukorral, és a puha vajjal habosra keverjük. A cukkinikból levágunk 5-5 db hajszálvékony szeletet, és félretesszük, a többit  nagylyukú reszelőn lereszeljük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd mindkét hozzávalót felváltva hozzáadjuk a tojáskeverékhez, és annyi tejet adunk hozzá, hogy sűrűn folyó tésztát kapjunk. A kemény habbá vert tojásfehérjékkel lazítjuk a masszát.
    2. A tésztát sütőpapírral bélelt, 20x25 cm-es formába öntjük, és 180 fokos sütőben, 30-40 perc alatt világos aranybarnára sütjük.
    3. A citromot megmossuk, és felkarikázzuk. Egy lábasban kevés vízben feloldjuk a cukrot, majd citromkarikákkal ízesítjük, és az egészet, folyamatos kevergetés mellett felmelegítjük. A már forró, sűrű szirupban megforgatjuk az előzőleg levágott cukkiniszeleteket, és egy darab sütőpapírra helyezzük, a maradék szirupot félretesszük.
    4. Ha a sütemény megsült, rácsra téve, még melegen, a maradék citromsziruppal megkenjük, rárakjuk a cukrozott cukkini szeleteket, és hagyjuk kihűlni. Díszíthetjük még karamellizált cukorral, reszelt citromhéjjal is.

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin