Keress receptre vagy hozzávalóra

Citromszelet

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 12 dkg vaj
  • 1 ek tej
  • A krémhez:
  • 2 db citrom (leve)
  • 2 dl tejszín
  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg kukoricaliszt
  • 4 db tojás
  • 1,5 ek reszelt citromhéj

Elkészítés

    1.

    A tésztához összegyúrjuk a lisztet a porcukorral, a vajjal és tejjel. Folpakba csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe tesszük, majd kinyújtjuk 20 × 30 cm-es téglalappá, és sütőpapírral kibélelt tepsire fektetjük. 170 fokra előmelegített sütőbe kb. 25 percig sütjük.

    2.

    A citrom levét kifacsarjuk, és 1 dl vízzel felhígítjuk. Hozzáadunk1 dl tejszínt és 10 dkg cukrot, majd felőzzük, ezután  belekeverjük a kukoricaliszt és 1 dl tejszín keverékét, addig főzzük, amíg besűrűsödik. A tojást a cukorral habbá verjük. Hozzáadjuk a 1,5 ek reszelt citromhéjjal együtt a főzött krémhez.

    3.

    A krémet a tésztára simítjuk, és visszatesszük a 170 fokos sütőbe még kb. 30 percre. Tálalás előtt meghintjük porcukorral a tetejét.

    EGYSZERŰ CITROMOS KEKSZ >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

IceKitty 1 évvel ezelőtt
Tetszik a recept, de lenne egy kérdésem. A tojás fehérjét vagy az egész tojást kell felverni?

Hasonló Receptek

Magazin