Citromszelet

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 12 dkg vaj
  • 1 ek tej
  • A krémhez:
  • 2 db citrom (leve)
  • 2 dl tejszín
  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg kukoricaliszt
  • 4 db tojás
  • 1,5 ek reszelt citromhéj

Elkészítés

    1.

    A tésztához gyúrjunk össze a lisztet a porcukorral, a vajjal és tejjel. Csomagoljuk folpakba, tegyük 30 percre a hűtőbe, majd nyújtsuk 20 × 30 cm-es téglalappá, és fektessük sütőpapírral kibélelt tepsire. Toljuk 170 fokra előmelegített sütőbe kb. 25 percre.

    2.

    Facsarjuk ki 2 db citrom levét, és hígítsuk fel 1 dl vízzel. Adjunk hozzá 1 dl tejszínt és 10 dkg cukrot, majd főzzük fel. Ezután keverjük bele a kukoricaliszt és 1 dl tejszín keverékét. Főzzük még kb. 2 percig, amíg besűrűsödik. Verjük habbá a tojást a cukorral, és adjuk 1,5 ek reszelt citromhéjjal együtt a főzött krémhez.

    3.

    Simítsuk a krémet a tésztára, és tegyük vissza a 170 fokos sütőbe még kb. 30 percre. Tálalás előtt hintsük meg a tetejét porcukorral.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Ice Kitty 3 hónappal ezelőtt
Tetszik a recept, de lenne egy kérdésem. A tojás fehérjét vagy az egész tojást kell felverni?

Hasonló Receptek

Magazin