Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Citrompite Szekeres Adrientől

default user icon

Hozzávalók

  • A pitéhez:
  • 20 dkg liszt (+ a szóráshoz)
  • 10 dkg hideg vaj (+ a kenéshez)
  • 7 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1 db tojás
  • 1-2 ek hideg víz
  • 1-2 marék szárazbab
  • A citromkrémhez:
  • 3 db biocitrom
  • 10 dkg cukor
  • 4 db tojássárgája
  • 2 db tojás
  • 1 csipet só
  • 12 dkg vaj
  • A díszítéshez:
  • színes cukorkák

Elkészítés

    1. A lisztet gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk a hideg vajjal, majd hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, a sót, a tojást és a vizet. Gyorsan összegyúrjuk figyelve, hogy ne melegedjen fel. Ezután a tésztát folpackba tesszük, és 30-60 percre hűtőbe tesszük.
    2. Ezután a tésztát lisztezett felületen kör alakúra nyújtjuk, és a kivajazott piteformába tesszük. A tészta alját villával megszurkáljuk, majd kibéleljük sütőpapírral, és rászórjuk a szárazbabot. Előmelegített sütőben 200 fokon 15 percig sütjük. Ezután levesszük a tésztáról a babot a fóliával együtt, és 190 fokon további 10-15 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
    3. 2 db citrom héját lereszeltjük, 3 db levét kifacsarjuk. A citromlét feltesszük főni, hozzáadjuk a cukrot és a lereszelt citromhéjat, és elkeverjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat, az egész tojásokat és a sót. Homogénre keverjük, majd takarékra kapcsoljuk a tűzhelyet, ás folyamatos keverés mellett felmelegítjük. Apránként hozzákeverjük a vajat, majd levesszük a tűzről, és kihűtjük.
    4. A kihűlt tésztára rásimítjuk a kihűlt krémet, színes cukor kákkat díszítjük, majd fogyasztás előtt pár órára hűtőbe tesszük.

      ÍME A RECEPT VIDEÓN >>> 

      Omlós linzer Szekeres Adrientől >>> 

      FLORENTIN-SZELET SZEKERES ADRIENTŐL >>> 

      FŐISPÁN Szekeres Adrientől >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin