Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Citromos-zsályás csirkecombok

Hozzávalók

  • 2 db teljes csirkecomb (alsó és felső)
  • olíva olaj
  • 15 g húsos szalonna
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 db citrom leve
  • 1 dl húsleves-alaplé
  • 1/2 csokor aprított petrezselyem
  • 5 db zsályalevél
  • 1 db tojássárgája
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    1. Egy nyeles serpenyőben egy kevés olajon körbepirítjuk a csirkecombokat, majd kivesszük.
    2. Ugyanebben a serpenyőben lepirítjuk a kockára vágott szalonnát, majd a felaprított vörös,- és fokhagymát, felöntjük a borral és pároljuk pár percig, utána visszatesszük a húsokat.
    3. Meglocsoljuk fél citrom levével, megsózzuk, megborsozzuk, felöntjük az alaplével, és alacsony lángon, gyöngyözve, fedő alatt kb. 30 percig pároljuk. Ha a hús mindenhol átfőtt, ismét kivesszük a serpenyőből, a szószt hagyjuk még sűrűsödni pár percig, és az aprított zsályát is hozzáadjuk. Ezután elzárjuk alatta a tűzhelyet, és hűlni hagyjuk pár percig.
    4. Közben a tojást felverjük a maradék citromlével, adunk hozzá 1 merőkanálnyit a szószból, hőkiegyenlítés végett, és lassan, folyamatosan kevergetve a szószhoz csorgatjuk, forraljunk rajta egyet, közben rázogassuk picit, ne keverjük. 
    5. A combokat visszatesszük a szószba, átforgatjuk, és főtt rizzsel tálaljuk, aprított petrezselyemmel megszórjuk.

    NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin