Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos-zsályás csirkecombok

75 perc
rafinált
átlagos
2 adag

Elkészítés

  1. Nyeles serpenyőben egy kevés olajon körbepirítjuk a csirkecombokat, majd kivesszük és félretesszük.
  2. Ugyanebben a serpenyőben lepirítjuk a kockára vágott szalonnát, majd a felaprított vörös,- és fokhagymát, felöntjük a borral és pároljuk pár percig, utána visszatesszük a húsokat.
  3. Meglocsoljuk fél citrom levével, megsózzuk, megborsozzuk, felöntjük az alaplével, és alacsony lángon, gyöngyözve, fedő alatt kb. 30 percig pároljuk.
  4. Ha a hús mindenhol átfőtt, ismét kivesszük a serpenyőből, a szószt hagyjuk még sűrűsödni pár percig, és az aprított zsályát is hozzáadjuk. Ezután elzárjuk alatta a tűzhelyet, és hűlni hagyjuk pár percig.
  5. Közben a tojást felverjük a maradék citromlével, adunk hozzá 1 merőkanálnyit a szószból, hőkiegyenlítés végett, és lassan, folyamatosan kevergetve a szószhoz csorgatjuk. Forralunk rajta egyet, közben egy picit rázogatjuk, nem keverjük.
  6. A csirkecombokat visszatesszük a szószba, átforgatjuk, és főtt rizzsel tálaljuk, aprított petrezselyemmel megszórjuk.

NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A CITROMOS-ZSÁLYÁS CSIRKECOMB

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss