Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos-zöldfűszeres csirke

default user icon
MME
120 perc
mester
átlagos
6 adag

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A csirkét kívül-belül megmossuk és konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a vizet. A citromokat megmossuk és félbevágjuk. A zöldfűszereket leöblítjük és lerázzuk, majd a leveleket a 4 ág kivételével lecsipkedjük és finomra aprítjuk.
  2. Két fél citrom levét közvetlenül a csirke hasüregébe nyomjuk. Ezután a csirkét megtöltjük a kifacsart citromhéjjal, valamint az 1-1 tk sóval és őrölt borssal megszórt zöldfűszerágakkal. A csirke lábát konyhai zsineggel összekötjük, a szárnyát a háta alá hajtjuk. A bőrét megkenjük 3 ek olívaolajjal, majd bedörzsöljük 1-1 tk sóval és őrölt borssal, valamint az aprított zöldfűszerrel.
  3. A maradék olajjal kikenjük egy lehetőleg öntöttvas sütőtál alját. Belefektetjük a csirkét, majd elrendezzük körülötte a megtisztított salottákat és a maradék fél citromokat. A forró sütőben sütjük 15 percig, végül 180 fokon további kb. 45 percig. A vele sült salottával és citrommal együtt tálaljuk.

Megjegyzés

Recept és fotó: Le Creuset - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss