Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos túrótorta pofonegyszerűen

MME MME
120 perc
egyszerű
átlagos
10 adag
Hozzávalók
  • 20 dkg kakaós keksz
  • 10 dkg vaj
  • A krémhez:
  • 50 dkg félzsíros túró
  • 10 dkg tejföl
  • 8 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db biocitrom (lereszelt héja)
  • 1 csomag zselatinlap (vagy 1/2 l folyadékhoz elegendő, hidegen oldódó zselatinpor)
  • A díszítéshez:
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 db biocitrom
  • étcsokoládé-forgács

Elkészítés

  1. A kakaós kekszet ledaráljuk, és összedolgozzuk a megolvasztott vajjal. Egy 18 cm átmérőjű, kapcsos tortaforma alját és oldalát kibéleljük sütőpapírral, és az aljába nyomkodjuk a kekszes masszát. Hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon.
  2. A krémhez a túrót áttörjük, és kikeverjüka tejföllel, a kétféle cukorral, valamint a citromhéjjal. A zselatinlapokat egyesével hideg vízbe áztatjuk, és 5 perc múlva alaposan kinyomkodjuk. A lábasba 3-4 ek vizet öntünk, beletesszük a zselatinlapokat, és kis lángon (ne forraljuk), kevergetve feloldjuk benne. Félretesszük, aztán ha langyosra hűlt, adagonként a túrókrémhez adjuk. Az egészet a formába simítjuk, éjszakára tegyük a hűtőbe tesszük.
  3. A díszítéshez a kristálycukrot a lábasba szórjuk, beletesszük a felkarikázott citromot, és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. 20-25 percig gyöngyöztetve főzzük, majd kivesszük, lecsepegtetjük.
  4. Tálalás előtt eltávolítjuk a karimát, illetve a sütőpapírt, és a torta tetejét a citromkarikákkal, valamint a csokiforgáccsal díszítjük.

TÚRÓTORTA ÁFONYÁVAL>>> 

MÁKOS TÚRÓTORTA>>> 

SÜTÉS NÉLKÜLI GYÜMÖLCSÖS TÚRÓTORTA>>> 

Megjegyzés

Recept és fotó: Fanny magazin - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss