1 csomag zselatinlap (vagy 1/2 l folyadékhoz elegendő, hidegen oldódó zselatinpor)
A díszítéshez:
10 dkg kristálycukor
1 db biocitrom
étcsokoládé-forgács
Elkészítés
A kakaós kekszet ledaráljuk, és összedolgozzuk a megolvasztott vajjal. Egy 18 cm átmérőjű, kapcsos tortaforma alját és oldalát kibéleljük sütőpapírral, és az aljába nyomkodjuk a kekszes masszát. Hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon.
A krémhez a túrót áttörjük, és kikeverjüka tejföllel, a kétféle cukorral, valamint a citromhéjjal. A zselatinlapokat egyesével hideg vízbe áztatjuk, és 5 perc múlva alaposan kinyomkodjuk. A lábasba 3-4 ek vizet öntünk, beletesszük a zselatinlapokat, és kis lángon (ne forraljuk), kevergetve feloldjuk benne. Félretesszük, aztán ha langyosra hűlt, adagonként a túrókrémhez adjuk. Az egészet a formába simítjuk, éjszakára tegyük a hűtőbe tesszük.
A díszítéshez a kristálycukrot a lábasba szórjuk, beletesszük a felkarikázott citromot, és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. 20-25 percig gyöngyöztetve főzzük, majd kivesszük, lecsepegtetjük.
Tálalás előtt eltávolítjuk a karimát, illetve a sütőpapírt, és a torta tetejét a citromkarikákkal, valamint a csokiforgáccsal díszítjük.